Fühlendorf

Pieni Fühlendorfin kylä on Stralsundin ja Rostockin aluekahnausten ristitulessa. Edellisen rostocklaisten valloitusretken vilinässä kylän kirkko paloi.

Fühlendorfin kylä elää suurilta osin kalastuksen ja maatalouden avuin. Nyt kylään on kuitenkin muuttanut paroni Sigbald, entisen Fühlendorfin mahtimiehen, ritari Sigfriedin poika joten nousukautta odotetaan.

Tammela, Metsälä ja Hevomäki ovat Fühlendorfin taloja. Zingstin luostari on päivän kävelymatkan päässä kylältä.

Lähikylä Barthin kanssa kisaillaan jatkuvasti kauppasopimuksista veljellisessä kinaushengessä.

Juoruilijalle Fühlendorf on unelma-asuinpaikka, sillä niitähän liikkuu:

  • Tammelan tytär Edith antaa kuulemma hyvää kyytiä ja helposti.
  • Silloista Metsälän emäntää Gudrunia syytettiin julkisesti noituudesta Isä Herbertin ja maalaisritari Sigfriedoin toimesta ja kun teloitusta ei saatu aikaiseksi, Gudrun kuitenkin karkoitettiin kylästä. Nykyään Gudrun on kuulemma käynyt kasteella ja parantanut tapansa – tai näin hän ainakin väittää.
  • Omituinen lähiluostarin kasvatti Johannes on monien kyläläisten mielipiteen mukaan raivopäinen homo ja muutenkin epämiehekäs ja outo.
  • Ilkeät kielet sanovat, että paroni Sigbald on junaillut koko muun perheensä pois ylenemisensä tieltä murhaamalla veljensä Sigmundin, tappamalla isänsä Sigfriedin Barthin taistelussa ja lähettämällä äitinsä Beran kauas pois kuolemaan – todennäköisesti järjestämäänsä myrkkyyn.
  • Väkivaltaisen tappelupukarin maineessa olevaa Johannesta pidetään Sigbaldin henkilökohtaisena salamurhaajana, kävihän hän tappamassa Sigbaldin vaimon Gudrunin entisen miehenkin, hartaan kristityn Erikin kaukaisessa luostarissa Sigbaldin käskystä. Tarinoiden mukaan murha oli varsin karkea ja verinen, selvästi Sigbald oli käskenyt kostamaan siinä samalla.

Fühlendorf

Kylähimmel MuadMouse m1hka